دکتر مازیار محیطی اصلی
دانشکده: دانشکده علوم کشاورزی
گروه: گروه علوم دامی
University of Guilan
صفحه اصلی | ورود به سیستم

راهنمای ورود

| بــازیــابـــــی
کلمـه عبــور
| | English
دکتر مازیار محیطی اصلی
رتبه علمی:

استادیار

دانشکده:

دانشکده علوم کشاورزی

گروه:

گروه علوم دامی



بیوگرافی :: تحصیلات :: تالیفات :: دروس :: برنامه هفتگی :: سوالات نمونه :: نتایج امتحانات :: سایت های مرتبط :: CV :: ارتباط


- عضو انجمن علوم طیور (Poultry Science Association)

 

- عضو انجمن جهانی علوم طیور (World's Poultry Science Association) - شاخه ایران

 

- عضو سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي

 

- عضو انجمن علوم دامي ايران

 

- دوره آموزش پرورش شتر مرغ از سازمان جهاد کشاورزي

 

- دوره «پرورش طيور در مناطق گرمسيري» از مركز بين المللي مطالعات پيشرفته كشاورزي مديترانه‌اي، ساراگوسا، اسپانيا.  

 

- رساله نمونه دكتري دانشگاه تهران در بيست و يكمين جشنواره پژوهش دانشگاه تهران

 

- سخنران نمونه بخش تغذیه طیور در همایش ملی دام و طیور شمال کشور

 

- استاد مشاور انجمن علمی دانشجویان علوم دامی دانشگاه گیلان

 

- مدرس بیش از پنجاه کارگاه آموزشی تخصصی جیره نویسی طیور، پرورش مرغ مادر، مرغ تخمگذار و جوجه گوشتی

 

- زبان: فارسي، انگليسي، اسپانيايي



کارشناسي: علوم دامي، پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران، 1383-1379.

 

کارشناسي ارشد: تغذيه دام و طيور، دانشکده کشاورزي دانشگاه تربيت مدرس، 1385-1383.

 

دکتراي تخصصي: تغذيه طيور، پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران، 1391-1386.
 

    *  دوره پژوهشي 9 ماهه در دپارتمان علوم دامي دانشگاه پلي‌تكنيك مادريد، اسپانيا.



کتاب‌هاي تأليف و ترجمه شده:

 

1- شريعتمداري، ف. و محيطي اصلي، م. (1387) افزودنيهاي خوراک دام، طيور و آبزيان. تأليف، چاپ اول، مرکز نشر آثار علمي دانشگاه تربيت مدرس، 413 ص.

 

2- زاغري، م. و محيطي اصلي، م. (1388). ناهنجاري‌هاي تغذيه‌اي و گوارشي طيور، ترجمه، چاپ اول، انتشارات لاهيجي، 252 ص.

 

3- محيطي اصلي، م. ،حسيني، س. ع. ، ميمندي‌پور، ا. و مهدوي، ع. (1389). گیاهان دارویی در تغذیه دام و طیور. ترجمه، چاپ اول، انتشارات مؤسسه تحقيقات علوم دامي كشور، ۳۱۷ ص.

 

4- محیطی اصلی، م. و عباس نیا، م. (1395). پرورش اردک اهلی. ترجمه، چاپ اول، انتشارات تحقیقات و آموزش کشاورزی، 301 ص. 

 

5- حسینی، س. ع.، محیطی اصلی، م. و سلیمانی، م. ر. (1396). دستگاه گوارش، ایمنی و سلامت در طیور، تألیف، چاپ اول، نشر کاج طلایی، 454 ص.

 


مقالات علمی و پژوهشي:

الف) مقالات چاپ شده در مجلات بين المللي:

 

Mohiti-Asli, M., and Ghanaatparast-Rashti, M. (2017). Feeding antioxidant vitamin and vegetable oils to broilers: vitamin reduced negative effect of soybean oil on immune response and meat lipid oxidation. Animal Production Science, just published online.

 

Mohiti-Asli, M., and Ghanaatparast-Rashti, M. (2017). Comparing the effects of a combined phytogenic feed additive with an individual essential oil of oregano on intestinal morphology and microflora in broilers. Journal of Applied Animal Research, 45: 1-6.

 

Mohiti-Asli, M., and Ghanaatparast-Rashti, M. (2017). Comparison of the effect of two phytogenic compounds on growth performance and immune response of broilers. Journal of Applied Animal Research, 45, (1): 603–608.

 

Asadi, F., Shariatmadari, F., Karimi-Torshizi, M. A., Mohiti-Asli, M., and Ghanaatparast-Rashti, M. (2017). Comparison of Different Selenium Sources and Vitamin E in Laying Hen Diet and Their Influences on Egg Selenium and Cholesterol Content, Quality and Oxidative Stability. Iranian Journal of Applied Animal Science, 7(1), 83-89.

 

Mohammadpour, F., Darmani-Kuhi, H., and Mohiti-Asli, M. (2016). Antioxidant Effect of Dietary Zataria multiflora boiss Extract Supplementationon and Susceptibility of Chicken Meat to Lipid Oxidation during Frozen Storage. Iranian Journal of Applied Animal Science, 6(1), 175-179.

 

Safari, H., Mohit, A. and Mohiti-Asli, M. (2016). Influence of dietary supplementation of dried purslane (Portulaca oleracea L.) powder on growth performance and susceptibility of chicken thigh muscle to lipid oxidation during frozen storage conditions. Indian Journal of Animal Nutrition, 33(2): 169-175.

 

Ghanaatparast-Rashti, M., Shariatmadari, F., karimi-Torshizi, M. A. and Mohiti-Asli, M. (2016). Effects of dietary propionic acid, sodium citrate, and phytase on growth performance, mineral digestibility, and tibia properties in broilers. Journal of Applied Animal Research, 44: 370-375.

 

Mohiti-Asli, M., and Ghanaatparast-Rashti, M. (2015). Dietary oregano essential oil alleviates experimentally induced coccidiosis in broilers. Preventive Veterinary Medicine, 20 (2): 195-202.

 

Mateos, G. G., Mohiti-Asli, M., Borda, E., Mirzaei, S., and Frikha, M. (2014). Effect of inclusion of porcine mucosa hydrolysate in diets varying in lysine content on growth performance and ileal histomorphology of broilers. Animal Feed Science and Technology, 187: 53-60.

 

Frikha, M., Mohiti-Asli, M., Chetit, C., and Mateos, G. G (2014). Hydrolyzed porcine mucosa in broiler diets: Effects on growth performance, nutrient retention, and histomorphology of the small intestine. Poultry Science, 93 (2): 400-411.

 

Hosseini, S. A., Meimandipour, A., Alami, F., Mahdavi, A., Mohiti-Asli, M., Lotfollahian, H., and Cross, D. (2013). Effects of ground thyme and probiotic supplements in diets on broiler performance, blood biochemistry and immunological response to sheep red blood cells. Italian Journal of animal Science, 12(1): 116-120.

 

Mohiti-Asli, M., Shivazad, M., Zaghari, M., Rezaian, M., Aminzadeh, S., and Mateos, G. G. (2012). Effects of feeding regimen, fiber inclusion, and crude protein content of the diet on performance and egg quality and hatchability of eggs of broiler breeder hens. Poultry Science, 91: 3097-3106.

 

Mohiti-Asli, M., Shivazad, M., Zaghari, M., Rezaian, M., Aminzadeh, S., and Mateos, G. G. (2012). Dietary fibers and crude protein content alleviates hepatic fat deposition and obesity in broiler breeder hens. Poultry Science, 91: 3107-3114.

 

Pérez-Bonilla, A., Novoa, S., Garcia, J., Mohiti-Asli, M., Frikha, M., and Mateos, G. G. (2012). Effects of energy concentration of the diet on productive performance and egg quality of brown egg-laying hens differing in initial body weight. Poultry Science, 91: 3156-3166.

 

Mohiti-Asli, M. and Zaghari, M. (2010). Does dietary vitamin E or C decrease egg yolk cholesterol? Biological Trace Element Research, 138: 60–68.

 

Mohiti-Asli, M., Shariatmadari, F. and Lotfollahian, H. (2010). The influence of dietary vitamin E and selenium on egg production parameters, serum and yolk cholesterol and antibody response of laying hen exposed to high environmental temperature. Archiv für Geflügelkunde, 74(1): 43–50.

 

Mohiti-Asli, M., Shariatmadari, F., Lotfollahian, H. and Mazuji, M. T. (2008). Effects of supplementing layer hen diets with selenium and vitamin E on egg quality, lipid oxidation and fatty acids composition during storage. Canadian Journal of Animal Science, 88(3): 475-483.

 

Mohiti-Asli, M., Hosseini, S. A., Lotfollahian, H. and Shariatmadari, F. (2007). Effect of probiotics, yeast, vitamin E and vitamin C supplements on performance and immune response of laying hen during high environmental temperature. International Journal of Poultry Science, 6(12): 895-900.

 

ب) مقالات چاپ شده در مجلات علمي و پژوهشي:

 

1- محيطي اصلي، م.، شريعتمداري، ف.، لطف الهيان، ه. و حسيني، س. ع. (1386). بررسي اثرات سطوح مختلف پيش‌مخلوط ويتاميني و معدني بر عملکرد مرغ و کيفيت تخم‌مرغ در شرايط تنش گرمايي. فصلنامه پژوهشهاي علوم دامي، 2: 12-19.

 

2- محيطي اصلي، م.، شريعتمداري، ف.، لطف الهيان، ه. (1388). بررسي خصوصيات کيفي، پراکسيداسيون چربي‌ها و ترکيب اسيدهاي چرب در طول دوره نگهداري در تخم‌مرغهاي غني‌شده با سلنيوم و ويتامين E. فصلنامه دامپزشكي پژوهش و سازندگي، 82: 38-48.


3- زاغري، م. و محيطي اصلي، م.(1390). اثرات ويتامين‌هاي E و C بر عملكرد مرغ‌هاي تخمگذار، فراسنجه‌هاي خوني و كلسترول تخم‌مرغ. مجله تحقيقات دامپزشكي 66(2): 137-142.

 

4- حسيني، س. ع.، محيطي اصلي، م.، لطف الهيان، ه، آقاشاهي، ع. ر.، مهدوي، ع. و حسيني، ه. (1388). تعيين ارزش غذايي ضايعات توت سفيد و استفاده از آن در تغذيه جوجه‌هاي گوشتي. پژوهش و سازندگي. 84.

 

5- حسيني، س. ع.، محيطي اصلي، م.، لطف الهيان، ه، ميمندي‌پور، ا.، حسيني، س. ج. و حسيني، س. ه. (1388). انتخاب سن و سطح مناسب محدوديت غذايي در جوجه‌هاي گوشتي با استفاده از تصميم‌گيري چند شاخصه. فصلنامه پژوهشهاي علوم دامي،10: 45-52.

 

6- یوسفی کلاریکلائی، ک.، محیطی اصلی، م.، حسینی، س. ع. و یوسفی کلاریکلائی، ح. (1391). اثرات آنتي‌بيوتيک، پروبیوتیک، پري‌بيوتيک و مولتي آنزیم در جیره های پلت شده بر عملکرد جوجه های گوشتی، تحقیقات تولیدات دامی، 4: 63-72.

 


7- همدیه، م.، حسینی، س. ع.، لطف‌الهیان، ه.، محیطی‌اصلی، م. و غلامی کرکانی، ع. (۱۳۹۲) اثر اسانس آویشن شیرازی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ثبات اکسیداتیو گوشت در جوجه‌‌های گوشتی، تحقیقات تولیدات دامی، ۲(۲): ۴۳-۵۳.

 

8- محمدی، ح.، موسوی، س. ن.، محیطی اصلی، م.، فرودی، ف.، مستشاری، م. و هادی تواتری، م. ح. (1392).  اثرات امولسيون کننده ي آويلاك بر عملکرد و قابلیت هضم چربی در جوجه های گوشتی، نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 102: 34-41. 

 

9-  حسيني ، س. ع.، ميمندي پور، ا.، محيطي اصلي، م.، لطف الهيان، ه. سلطانی، د. (1392). بررسي اثرات افزودنيها بر عملكرد، ايمني و فراسنجه هاي مرتبط با آسيت در جوجه هاي گوشتی، مجله پژوهشهاي سلولي و مولكولي (مجله زيست شناسي ايران)، 26(4): 416-425.

 

10- محيطي اصلي، م.، شيوازاد، م.، زاغري، م.، رضائيان، م. و امين زاده، س. (1393). اثرات نحوه خوراك دهي بر عملكرد توليد مثلي و ريخت شناسي تخمدان در مرغهاي مادر گوشتي. مجله پژوهشهاي سلولي و مولكولي (مجله زيست شناسي ايران)، 27 (3): 418-427.

 

11- محيطي اصلي، م.، قوي‌ حسين‌زاده، ن.، درماني ‌كوهي، ح. و شيرعلي، م. (1393). بررسي ارتباط بين عوامل تأثيرگذار بر عملکرد جوجه‌های گوشتی پرورش يافته در دو ناحيه مختلف جغرافيايي ايران. تحقیقات تولیدات دامی، 3(4): 1-9.

 

12- محمدپور، ف. درماني ‌كوهي، ح. و محيطي اصلي، م. (1394). بررسی اثرات مکمل جيره ای عصاره آویشن شیرازی و دوره های زمانی استفاده از آن روی عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی، 3(4): 35-46.

 

13- صفری، ح.، محیط، ا. و محیطی اصلی، م. (1394). تأثیر افزودن پودر گیاه خرفه (Portulaca oleracea L.) به جیره بر عملکرد، پاسخ ایمنی و برخی صفات خونی جوجه های گوشتی. تولیدات دامی،  257-267.

 

14-محیطی اصلی، م. و قناعت پرست رشتی، م. (1394). تاثیر ویتامین های E و C و نوع روغن جیره بر عملکرد و فراسنجه های سرم جوجه های گوشتی. تولیدات دامی،  223-233.

 

15- محیط، ا. چزگی، ه. و محیطی اصلی، م. (1394). اثر افزودن دی آمونیوم سیترات و اوره به جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی، تحقیقات تولیدات دامی، 4(4): 27-36.

 

16- صفری، ح.، محیطی اصلی، م. و محمدپور، ف. (1395). اثر پودر گیاه خرفه بر عملکرد، کیفیت و ثبات اکسیداتیو گوشت و برخی متابولیت های خونی در بره های پرواری. تحقیقات تولیدات دامی، 5(1): 15-26.

 

17- یوسفی کلاریکلائی، ک.، حسینی، س. ع.، محیطی اصلی، م.، یوسفی کلاریکلائی، ح. و میمنیدي پور، ا. (1395). اثرات سطح انرژي و متیونین بر عملکرد و صفات تولیدمثلی مرغهاي مادر گوشتی آرین طی دوره تولید. پژوهشهاي تولیدات دامی، 7 (13): 9-15.

 

18- محیطی اصلی، م.، قناعت پرست رشتی، م. و توکلی الموتی، م. (1395). تأثیر مکمل بستر بنتونیت سدیم و تراکم گله بر عملکرد جوجه های گوشتی و کیفیت بستر در تابستان. علوم دامی ایران، 74 (3):441-451.

 

19- نویخت، م.، درمانی کوهی، ح. و محیطی اصلی، م. (1395). اثر عصاره آویشن شیرازی بر جمعیت میکروبی روده، کلسترول و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های حاوی چربی و بدون آن. تحقیقات تولیدات دامی، 5(3): 1-10.

 

20- مهدی زاده، س.، محمدی، م. و محیطی اصلی، م. (1395). اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای سرم و فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی، 5(4): 23-32.

 

21- موسوی راضی، ب، روستایی علی مهر، م. و محیطی اصلی، م. (1396). اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ‌های ایمنی در جوجه‌های گوشتی، مجله دامپزشکی ایران، 13(2): 86-95.

 

ج) مقالات ارائه شده و چاپ شده در کنگره‌هاي خارج از کشور:

 

1. Mohiti-Asli M., Shariatmadari F., Lotfollahian H. (2008). Effects of vitamin E and selenium dietary supplements on performance, egg quality and immune response of laying hen exposed to high environmental temperature. British Society of Animal Science Annual Conference. Scarborough, Yorkshire, UK.

 

2. Mohiti-Asli, M., Hosseini, S. A., Lotfollahian, H. and Shariatmadari, F. (2008). Effect of probiotics, yeast, vitamin E and vitamin C supplements on performance and immune response of laying hen during high environmental temperature. 1st Mediterranean Summit of WPSA. Porto Carras, Chalkidiki, Greece.

 

3. Mahdavi, A., Hosseini, S. A., Mohiti-Asli, M., Lotfolahiyan, H., Aghashahi, A., Hosseini, S. H., Mirabdolbaghi, J., Alemi, F. (2009). Evaluation of nutritive value of white mulberry (Morus alba) fruits waste. British Society of Animal Science Annual Conference. Scarborough, Yorkshire, UK.

 

4. Zaghari, M. and Mohiti-Asli, M. (2010). The effect of various levels of vitamin C supplementation on serum metabolites and lipid profiles of layer hens. Proceedings of 2010 International Conference on Agricultural and Animal Science, Singapore, 123-126.

 

5. Mousavi, S. N., Mohammadi, H., Foroudi, F., Mostashari, M. and Mohiti Asli, M. (2010). Effects of different inclusion levels of an emulsifier on performance of broiler chickens. World"s Poultry Science Association (UK Branch) Annual Meeting.

 

6. Hosseini, S. A. Mohiti-Asli, M. Lotfollahian, H. Babaie, M. Hosseini, S. J. Aghashahi, A. R. Mahdavi A. (2010). Simple additive weighting as a tool for decision making in poultry research. World"s Poultry Science Association (UK Branch) Annual Meeting.

 

7. Hosseini, S. N., Mohiti-Asli, M., Lotfollahian, H., Mahdavi, A. (2010). How much methionine could be replaced by betaine to improve carcass characteristics of broiler chickens without reducing growth rate? World"s Poultry Science Association (UK Branch) Annual Meeting.

 

8. Yousefi Kalarikalaie, K., Yousefi Kalarikalaie, H., Eghbalian, A. N., Shojaie, H., Mohiti-Asli, M. and Hosseini, S. N. (2010). Effect of egg size on hatchability and performance of hatchlings World"s Poultry Science Association (UK Branch) Annual Meeting.

 

9. Mohiti-Asli, M., M. Shivazad, M. Zaghari, M. Rezaian, S. Aminzadeh, and G. G. Mateos (2011). Effects of feeding strategy, fiber source of the diet, and crude protein content on productive performance of broiler breeder hens. Poultry Science Association Annual Meeting. America"s Center Convention Complex, St. Louis, Missouri, USA.

 

10. Mohiti-Asli, M., Frikha, M., Jabour, C., Borda, E., Cámara, L., and Mateos, G.G. (2011). Growth response of broiler chickens to inclusion of hydrolyzed porcine mucosa (Palbio) in diets varying in total lysine content. Poultry Science Association Annual Meeting. America"s Center Convention Complex, St. Louis, Missouri, USA.

 

11. Frikha, M., Mirzaie, S., Irandoust, H., Mohiti-Asli, M., Chetrit, C., and Mateos, G.G. (2011). Growth response of broilers to lysine levels and hydrolyzed porcine digestive mucosa (Palbio) inclusion in diet from 1 to 21 d of age. Poultry Science Association Annual Meeting. America"s Center Convention Complex, St. Louis, Missouri, USA.

 

12. Mohiti-Asli, M., Frikha, M., Jabour, C., Borda, E., Cámara, L., and Mateos, G.G. (2011). Efecto de la inclusion de un hidrolizado de mucosa digestive porcina (Palbio 50 RD®) en piensos de broilers con niveles deferentes se lisina. Asociacion Interprofesional para el Desarrollo Agrario (AIDA) Zaragoza, España, 171.

 

13. Frikha, M., Mirzaie, S., Irandoust, H., Mohiti-Asli, M., Chetrit, C., and Mateos, G.G. (2011). Efecto de la inclusion de un hidrolizado de mucosa digestive porcina (Palbio 50 RD) y del nivel de lisina del pienso sobre los parametros productivos en pollos de 1 a 21 dias de edad. Asociacion Interprofesional para el Desarrollo Agrario (AIDA) Zaragoza, España, 189.

 

14. Sedaqat, V., Zaghari, M., Shivazad, M., and Mohiti-Asli, M. (2011). Effect of vitamin E on broiler breeder hen performance at later phase of egg production. 18th European Symposium on Poultry Nutrition. Turkish Branch of The World’s Poultry Science Association, Çeşme-Izmir, Turkey.

 

15. Mohiti-Asli, M., Shivazad, M., Zaghari, M., Rezaian, M.and Aminzadeh, S. (2012). Effects of dietary fiber source and crude protein content on plasma and liver lipids in broiler breeder hens fed restricted or ad libitum. Poultry Science Association 101st Annual Meeting. The Georgia Center, Athens, Georgia, July 9-12, 2012.

 

16. Perez-Bonilla, A., Novoa, S., Garcia, J., Mohiti-Asli, M., Frikha, M., and Mateos, G. G. (2012). Effects of energy concentration of the diet on productive performance and egg quality traits of brown egg-laying hens differing in initial body weight. Poultry Science Association 101st Annual Meeting. The Georgia Center, Athens, Georgia, July 9-12, 2012.

 

17. Hosseini, S.A., Mahdavi, A., Lotfollahian, H., Mohiti-Asli, M., Rezapourian, E., Meimandipour, A. and Alemi, F. (2012). Determination of energy equivalent value of Natuzyme-P in corn and soybean based diet by multiattribute decision making methods, International Conference on Animal Nutrition and Environment, Tailand, 799- 802.

 

18- Perez-Bonilla, A., Frikha, M., Mohiti-Asli, M., Martin-Diaz, A., Garcia, J., Herrera, J. and Mateos, G. G. (2013). Molino de martillo vs. Molino de rodillo: Efectos de la molienda del cereal principal de la dieta sobre la productividad y la calidad del huevo en gallinas ponedoras rubias, Congreso Cientifico de Avicultura, Lleida, Spain.

 

19- Mohiti-Asli, M., Ghanaatparast-Rashti, M. and Akbarian, A. (2016). Effects of dietary phytase and multi-enzyme combined on growth performance and nutrient digestibility in broilers. 2016 International Poultry Scientific Forum Georgia World Congress Center, Atlanta, Georgia, January 25-26, 2016.

 

د) مقالات ارائه شده و چاپ شده در مجموعه مقالات کنگره‌هاي داخل كشور:

 

1- محيطي اصلي، م.، شريعتمداري، ف.، لطف الهيان، ه. و حسيني، س. ع. (1386). بررسي اثرات سطوح مختلف پيش‌مخلوط ويتاميني و معدني بر عملکرد مرغ و کيفيت تخم‌مرغ در شرايط تنش گرمايي. مجموعه مقالات دومين کنگره علوم دامي و آبزيان کشور،852-855.

 

2- محيطي اصلي، م.، حسيني، س. ع. و لطف الهيان، ه. (1386). تأثير پروبيوتيک، ويتامين E و C بر عملکرد و پاسخ ايمني مرغ‌هاي تخمگذار در شرايط تنش گرمايي. مجموعه مقالات دومين کنگره علوم دامي و آبزيان کشور، 848-851.

 

3- محيطي اصلي، م.، شريعتمداري، ف. و لطف الهيان، ه. (1386). بررسي اثرات سلنيوم و ويتامين E بر عملکرد مرغ‌هاي تخمگذار در دماي بالاي محيط. ششمين همايش ملي علوم کشاورزي و منابع طبيعي باشگاه پژوهشگران جوان واحد کرج، 336.

 

4- محيطي اصلي، م.، شريعتمداري، ف.، لطف الهيان، ه. (1387). مقايسه اثرات سلنيوم آلي و معدني بر خصوصيات کيفي، پراکسيداسيون چربيها و ترکيب اسيدهاي چرب تخم‌مرغهاي نگهداري شده در دماي محيط. سومين کنگره علوم دامي کشور، 166.

 

5- حسيني، س. ع.، محيطي اصلي، م.، لطف الهيان، ه، شريعتمداري، ف و حسيني، س. ج. (1387). استفاده از تصميم‌گيري چند شاخصه در انتخاب سن و سطح مناسب محدوديت‌ غذايي در جوجه‌هاي گوشتي. سومين کنگره علوم دامي کشور، 162.

 

6- حسيني، س. ع.، محيطي اصلي، م.، لطف الهيان، ه، آقاشاهي، ع. ر.، مهدوي، ع. و حسيني، ه. (1387). بررسي ارزش غذايي ضايعات توت سفيد و استفاده از آن در تغذيه جوجه‌هاي گوشتي. سومين کنگره علوم دامي کشور، 189.

 

7- ملک محمدي، ح.، شريعتمداري، ف.، حسيني، س. ع.، کريمي ترشيزي، م. ا.، خيرخواه، ا. ر. و محيطي اصلي، م. (1387). اثر سطوح مختلف ويتامين E و سلنيوم معدني بر سيستم ايمني مرغ‌هاي تخمگذار. سومين کنگره علوم دامي کشور، 317.

 

8- ملک محمدي، ح.، شريعتمداري، ف.، حسيني، س. ع.، کريمي ترشيزي، م. ا.، خيرخواه، ا. ر. و محيطي اصلي، م. (1387). تاثير سطوح مختلف ويتامين E و سلنيوم معدني بر خصوصيات کيفي و اسيدهاي چرب تخم‌مرغ در مرغهاي تغذيه شده با دان كتان. سومين کنگره علوم دامي کشور،140.

 

9- فاضلي نسب، م.، شريعتمداري، ف.، حسيني، س. ع. و محيطي اصلي، م. (1387). اثرات آنزيم، پروبيوتيک و آنتي‌بيوتيک بر عملکرد و قابليت هضم مواد مغذي در جوجه‌هاي گوشتي. سومين کنگره علوم دامي کشور، 167.

 

10- محیطی اصلی، م.، شیوازاد، م.، زاغری، م.، رضائیان، م. و امین زاده، س. (1392). اثرات نحوه خوراك‌دهي، نوع الياف و سطح پروتئين جيره بر پاسخ‌هاي ايمني مرغ‌هاي مادر گوشتی، همایش ملی دام و طیور شمال کشور، 599-602.

 

11- صداقت، و.، شیوازاد، م.، زاغری، م.و محیطی اصلی، م. (1392). اثرات ویتامین E و وزن مرغ¬های مادر گوشتی بر عملکرد تولیدمثلی و کلسترول تخم-مرغ، همایش ملی دام و طیور شمال کشور، 603-607.

 

12- محیطی اصلی، م. و قناعت¬پرست رشتی، م. (1393). اثرات افزودن اسانس آویشن کوهی و ترکیب فیتوبیوتیک تجاري به جیره بر عملکرد رشد جوجه هاي گوشتی، ششمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه تبریز، تبریز.

 

13- محیطی اصلی، م. و قناعت¬پرست رشتی، م. (1393). مقایسه اثر اسانس تجاري آویشن کوهی و دیکلازوریل بر عملکرد رشد جوجه هاي گوشتی در چالش تجربی کوکسیدیوز، ششمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه تبریز، تبریز.

 

14- وزیري، س.، محمدي، م. و محیطی اصلی، م. (1393). اثر سطوح مختلف خرماي ضایعاتی کامل در جیره بر عملکرد جوجه هاي گوشتی، ششمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه تبریز، تبریز.

 

15- محمدپور، ف.،درمانی کوهی، ح.، محیطی اصلی، م. و صفري، ح. (1393). اثرات استفاده از عصاره آبی آویشن شیرازي در جیره بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو گوشت درجوجه هاي گوشتی، ششمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه تبریز، تبریز.

 

16- صفري، ح.، محیط، ا.، محیطی اصلی، م. و محمدپور، ف. (1393). اثر سطوح مختلف پودر خشک شده گیاه خرفه بر عملکرد و متابولیتهاي خونی جوجه هاي گوشتی، ششمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه تبریز، تبریز.
 

 

17- اسمعیل نیا عمران، ع.، محیط، ا.، محیطی اصلی، م. (1393). اثر سطوح مختلف لسیتین سویا وروغن گیاهی خام جیره بر عملکرد جوجه هاي گوشتی، ششمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه تبریز، تبریز.

 

18- صفري، ح.، محیطی اصلی، م. و دژم خوی، م. (1393). تأثیر سطوح مختلف پودر خشک شده گیاه خرفه بر متابولیت-هاي خونی بره¬هاي نر پرواري، ششمین کنگره علوم دامی ایران، دانشگاه تبریز، تبریز.

 

 19- عدل بند، م.، محمدی، م. و محیطی اصلی، م (1394). اثر سطوح مختلف عصاره ی هیدروالکی شاهی (Lepidium sativum) در آب آشامیدنی بر عملکرد بلدرچین های ژاپنی، .همایش ملی تولیدات ارگانیک دام، طیور و آبزیان، دانشگاه گیلان، رشت.

 

20- نوبخت، م.، درمانی کوهی، ح. و محیطی اصلی، م (1394). تاثیر عصاره آویش ن شیرازی بر عملکرد جوجه های گوشتی در جیره های تغذیه شده با چربی و بدون آن، .همایش ملی تولیدات ارگانیک دام، طیور و آبزیان، دانشگاه گیلان، رشت.

 

21- مهدی زاده، س.، محمدی، م. و محیطی اصلی، م (1394). اثر سطوح مختلف عصاره ی آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد بلدرچین های ژاپنی، .همایش ملی تولیدات ارگانیک دام، طیور و آبزیان، دانشگاه گیلان، رشت.

 

22- خدمتگذار بداغی، م.، محیطی اصلی، م.، درمانی کوهی، ح.، فرزانه، م. و دژم¬خوی، م. (1394). اثر مخلوطی از اسانس چند گیاه بومی ایران بر عملکرد و میکروفلور روده جوجه های گوشتی، دومین همایش ملی دام و طیور شمال کشور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

 

23- موسوی راضی، ب.، روستائی علی مهر، م. و محیطی اصلی، م. (1394). اثر سطوح مختلف پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر عملکرد جوجه های گوشتی. دومین همایش ملی دام و طیور شمال کشور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

 

24- محیطی اصلی، م. و قناعت پرست رشتی، م. (1395). اثرات ترکیب آنزیم های فیتاز و کربوهیداز در جیره بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی. همایش ملی پژوهش ها و دستاوردهای کاربردی در صنایع دام، طیور و آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

 

25- محیطی اصلی، م.، قناعت پرست رشتی، م. و جهانگیری، ص. (1395). اثرات نوع و سطح روغن و امولسیون کننده در جیره بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. همایش ملی پژوهش ها و دستاوردهای کاربردی در صنایع دام، طیور و آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

 

26- گل آقائی گراکوئی، ف.، محیطی اصلی، م. و محمدی، م. (1395). اثرات افزودن مخلوطی از اسانس‌های گیاهی و اسید آلی در جیره بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی.  همایش ملی پژوهش ها و دستاوردهای کاربردی در صنایع دام، طیور و آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

 

27- جهانگیری سیاهمزگی، ص.، وسف الهی، م.، محیطی اصلی، م. و وفایی واله، م. (1395). تاثیر منابع و سطوح مختلف روغن توام با یک امولسیون کننده بر ثبات اکسیداتیو، زمان ماندگاری گوشت در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. همایش ملی پژوهش ها و دستاوردهای کاربردی در صنایع دام، طیور و آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

 

28- مرخالی مسکن، پ.، محیطی اصلی، م. و متقی طلب، م. (1395). اثر ترکیب اسانسهای مرزنجوش، دارچین و فلفل قرمز پوششدار شده با لیپوزوم همراه با پری بیوتیک بر روی عملکرد رشد جوجه های گوشتی، هفتمین کنگره علوم دامی ایران، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران.

 

29- جامه، م.، محیطی اصلی، م. و مهدی پور مقدم، م. چ. (1395). تأثیر استفاده از مخلوطی از اسانس های گیاهی و پودر سیر در جیره بر پاسخ های عملکردی جوجه های گوشتی، هفتمین کنگره علوم دامی ایران، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران.

 

ه) مقالات گردآوري و ترجمه‌اي چاپ شده:

 

1- محيطي اصلي، م. (1384). مقايسه تأثير سلنيوم معدني با سلنيوم آلي بر توليد مرغ وغلظت سلنيوم تخم‌مرغ. فصلنامه علمي تخصصي طيور چکاوک، 14(4): 99-111.

 

2- محيطي اصلي، م. و شريعتمداري، ف. (1385). سلنيوم در تغذيه طيور. فصلنامه علمي تخصصي طيور چکاوک، 15(1): 103-120.

 

3- محيطي اصلي، م. (1387). اثرات افزودنيهاي خوراكي بر كاهش وقوع سندرم آسيت در جوجه‌هاي گوشتي. فصلنامه علوم دامي دانشگاه تهران، 2(2): 9-13.

 

4- محيطي اصلي، م. (1387). مشکلات تعيين دقيق احتياجات غذايي طيور در شرايط تنش گرمايي. فصلنامه علمي تخصصي طيور چکاوک، 17(4): 75-94.

 

5- محيطي اصلي، م. و مروج، ح. (1388). نقش تغذيه و دستگاه گوارش در سيستم ايمني طيور. فصلنامه علمي تخصصي طيور چکاوک، 18 (1): 81-103.

 

  

راهنمایی و مشاوره رساله های دکتری:

 

1- روزمهر، فرنگ. تاثیر اسانس ریزپوشانی شده آویشن و دارچین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، جمعیت میکروبی روده، پاسخ ایمنی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی. (رساله دکتری دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي ساري)

 

2- توکلی الموتی، میثم. اثر تراکم گله و سطوح مختلف انرژی جيره بر عملكرد و پاسخهای سيستم ايمني مرغ مادر گوشتي در دوره پرورش و تخمگذاری. (رساله دکتری دانشگاه گیلان)

 

3- آزیدهاک، داوود. اثرات افزودن سطوح مختلف اسانس آویشن شیرازی بر عملکرد ، فراسنجه های خونی و بیان ژن های آنزیمهای کاتالاز ، سوپراکسی دسموتاز وHSP70 در جوجه های گوشتی تحت تنش حرارتی (رساله دکتری دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران).

 

4- قره شیخ لو، حمیدرضا. افزودن سطوح مختلف اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare )، مرزه (Satureja hortensis) و مخلوط آنها به جیره جوجه های گوشتی و بررسی اثرات آن بر عملکرد، ویژگی های لاشه، مورفومتری روده، فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی و آنزیم های کبدی (رساله دکتری دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران).

 

راهنمایی و مشاوره پایان نامه های ارشد: 

 

1- اسمعیل نیا عمران، عارف. اثر سطوح لسیتین سویا در جیره های با مقادیر مختلف روغن گیاهی خام بر عملکرد و قابلیت هضم چربی در جوجه های گوشتی (کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان)

 

2- محمدپور، فاطمه. تاثیرعصاره آویشن شیرازی برعملکرد، جمعيت ميكروبي روده و خصوصیات لاشه بعد از کشتار درجوجه های گوشتی (کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان)

 

3- صفری، حسن. اثرات سطوح مختلف پودر خشک شده گیاه خرفه در جیره جوجه¬های گوشتی بر عملکرد، ثبات اکسیداتیو گوشت و متابولیتهای خون (کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان)

 

4- وزیری، سلمان. اثر ضایعات خرما بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی (کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان)

 

5- عدل بند، مهسا. اثر عصاره ی آبی شاهی (Lepidium sativum) بر عملکرد، لیپیدهای خون و فلور میکروبی در بلدرچین ژاپنی (کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان)

 

6- مهدی زاده، سمیه. اثر عصاره آبی گیاه سیر بر متابولیت های خون و فلور میکروبی روده در بلدرچین

 

7- چزگی، هادی. بررسی اثرات آنتی اکسیدانی اسید اوریک در جوجه های گوشتی تحت تنش اکسیداتیو

 

8- خدمتگذار بداغی، میلاد. اثر مخلوطی از اسانس چند گیاه بومی ایران بر عملکرد، متابولیت های خونی، میکروفلور روده و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی

9- موسوی راضی، بهناز. پوست گردو

 

10- نوبخت، مریم. تاثیر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد و خصوصيات آنتي اكسيداني لاشه جوجه های گوشتی تغذيه شده با جیره هاي حاوی چربی و بدون آن

 

11- گل‌آقائی گراکوئی، فاطمه. اثر ترکیب اسانس‌های گیاهی مرزن‌جوش، دارچین و فلفل قرمز به همراه اسید آلی بر عملکرد و جمعيت ميكروبي روده جوجه¬های گوشتی.

 

12- جامه، معصومه. بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس های گیاهان مرزن جوش، دارچین و فلفل قرمز و پودر سیر بر فلور روده ای جوجه های گوشتی

 

13- مرخالی مسکن، پریا. اثرات آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی ترکیبی از اسانس های مرزن¬جوش، دارچین و فلفل قرمز پوشش دار شده و پری بیوتیک در جیره جوجه های گوشتی

 

14- رحیمی، تکتم اثر پروبیوتیک و پری بیوتیک بر عملکرد، فاکتور¬های خونی و میکروفلور روده در بلدرچین ژاپنی

 

15- آقایی، مهرداد

 

16- جهانگیری سیاهمزگی، صدیقه. تاثیر منابع و سطوح مختلف روغن به همراه یک امولسیون کننده بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو و کیفیت گوشت در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی (پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه زابل)

 

17- ابراهیمی، هاجر. اثر چربی جیره ای اشباع (روغن پالم) و غیر اشباع (روغن سویا) و اسانس آویشن شیرازی روی عملکرد، میکروفلور روده و خصوصیات ضد¬اکسیدانی لاشه جوجه بلدرچین های ژاپنی

 

18- مرصادی ثابت کرد محله، طاهره. اثر اسانس گیاهی ریزپوشانی شده‌ی زنیان (Trachyspermum ammi) با آلژینات بر عملکرد و جمعیت میکروبی روده جوجه¬های گوشتی.

 

19- رحیم پور لیموچایی، فاطمه. اثر اسانس گیاهی کپسوله شده‌ی مرزه خوزستانی با زئین بر عملکرد و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی

 

20- شبرنگ چافی، مهصومه. اثر اسانس گیاهی کپسوله شده‌ی مرزه خوزستانی با زئین بر عملکرد و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی (پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرقدس)

 

21- حیدری، مونا. اثر مکمل غنی از نوکلئوتید بر عملکرد و پاسخ¬های ایمنی جوجه¬های گوشتی.



جیره نویسی دام و طیور (کارشناسی)

ویتامین ها و مواد معدنی (کارشناسی ارشد) 

مرغداری (کارشناسی ناپیوسته)

دامپروری عمومی (کارشناسی)

پرورش طيور (کارشناسی)

پرورش جوجه هاي گوشتي (کارشناسی)



نيمسال اول 97-96
روز/ساعت 8 - 10 10 - 12 12 - 14 14 - 16 16 - 18 18 - 20
شنبه تحقیق و پژوهش جلسه گروه نماز و ناهار راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی تحقیق و پژوهش -
یکشنبه مرکز رشد دانشگاه مرکز رشد دانشگاه نماز و ناهار تحقیق و پژوهش تحقیق و پژوهش -
دوشنبه راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی جیره نویسی دام – عملی جیره نویسی دام – نظری تحقیق و پژوهش جیره نویسی دام – عملی -
سه شنبه پاسخگويي به دانشجويان رسیدگی به امور مرغداری دانشکده ویتامین ها و مواد معدنی ویتامین ها و مواد معدنی تحقیق و پژوهش -
چهارشنبه دامپروری عمومی - عملی دامپروری عمومی - عملی دامپروری عمومی - نظری دامپروری عمومی - نظری پیگیری امور دانش بنیان -


اسلایدهای جلسه اول کلاس پرورش جوجه گوشتی 



نمرات میان ترم پرورش طیور (اردیبهشت 1393)

 

 



ارزیابی جوجه کشی
راهنمای پرورش جوجه های گوشتی
کتاب افزودنیهای خوراک دام، طیور و آبزیان
آمار سرشماری مرغداری های گوشتی 1394
کتابچه راهنمای پرورش جوجه گوشتی Ross 2014




تماس با ما دکتر مازیار محیطی اصلی
m.mohiti@gmail.com, mmohiti@guilan.ac.ir
0098 13 33690274
دانشگاه گیلان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، صندوق پستی 1314-41635
کد پستی 58643-41889
Email: m.mohiti@gmail.com, mmohiti@guilan.ac.ir   ورود به سیستم